Fiscaal recht

Fiscaal recht: een bijzondere tak van sport

Fiscaal recht: een bijzondere tak van sport

Voor veel ondernemers zijn de regels van het fiscale recht een groot raadsel. Toch dien je ook op dat gebied de zaken goed op orde te hebben, want je wil toch al je fiscale mogelijkheden benutten. Dat kan namelijk veel voordelen opleveren. Het is dus van belang om je op de hoogte te laten stellen van de actuele regelgeving en om je goed te laten adviseren.  

Onderwerpen binnen het Fiscaal recht

 • Auto van de zaak

  Een auto van de zaak heeft gevolgen voor de inkomstenbelasting en voor de btw. Waar moet je op letten en wat is in jouw situatie het meest voordelig? In dit onderdeel worden verschillende aspecten met betrekking tot de auto van de zaak besproken.

 • BTW en overdrachtsbelasting

  In het regeerakkoord zijn er verschillende fiscale maatregelen genomen op het gebied van de BTW.

   

  Bekijk hier wat de eventuele gevolgen voor jou kunnen zijn. Ben je van plan een onroerende zaak aan te schaffen? Bekijk hier wat de gevolgen zijn voor de overdrachtsbelasting.

 • DGA en de B.V.

  De directeur-grootaandeelhouder (DGA) is een bestuurder van een B.V. die tevens tenminste 5% van de aandelen bezit. Dit onderdeel bevat diverse adviezen voor zowel de DGA als de B.V..

 • Eigen woning

  In dit onderdeel vind je adviezen met betrekking tot de eigen woning. Dit betreft in de inkomstenbelasting onder andere de hypotheekrenteaftrek en het eigenwoningforfait.

 • Eindejaarstips 2018
 • Estate planning

  Estate planning richt zich erop het vermogen zo goed en gunstig mogelijk over te dragen aan jouw nabestaanden. Voor diverse tips zie dit onderdeel en voor uitgebreide adviezen kun je altijd contact opnemen.

 • Inkomstenbelasting

  Iedere belastingplichtige moet aangifte doen voor de inkomstenbelasting. In dit onderdeel komen voor wel IB-ondernemers als particulieren diverse onderwerpen aan de orde, die betrekking hebben op de aangifte inkomstenbelasting.

 • Loonheffing

  Loonheffing is de verzamelnaam voor loonbelasting en premie volksverzekeringen. Actualiteiten met betrekking tot de loonheffing vind je hier.

 • Oudedagsvoorziening

  Heb je de zaken voor uw oude dag goed geregeld? En heb je inzicht in het financiële plaatje als je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt?

 • Subsidie

  Subsidies zijn er in vele vormen. Dit onderdeel bevat actuele aspecten op het gebied van subsidies.

 • Vennootschapsbelasting

  De vennootschapsbelasting is een belasting over de winst.

   

  Ben je eigenaar van  een bv? Dan moet je voor jouw bedrijf aangifte vennootschapsbelasting doen. Ook stichtingen en verenigingen moeten soms aangifte vennootschapsbelasting doen.

   

  De Belastingdienst onderscheidt voor belasting over winst lichamen en natuurlijke personen. Lichamen (zoals bedrijven en organisaties) moeten aangifte vennootschapsbelasting doen. Natuurlijke personen (zoals eenmanszaken) betalen belasting over de winst via de inkomstenbelasting.

Neem een abonnement op de service van MrLx. Voor slechts € 149,- ex btw per jaar kunt u alle documenten en informatie over het arbeidsrecht bekijken en gebruiken.

Neem een abonnement op MrLx