Ondernemingsrecht

Zelf de goede basis van een onderneming regelen, MrLx biedt hiervoor de tools

Zelf de basis van je onderneming regelen, MrLx biedt je hiervoor de tools

Wil je een nieuwe onderneming starten of denk je er juist over om een onderneming te beëindigen? Wil je een eenmanszaak omzetten naar een bv, wil je een andere onderneming overnemen of wil je gaan fuseren? De basis van een onderneming juridisch goed op orde hebben, is de start van succesvol ondernemerschap.

Als je een bedrijf start, dien je voor een bepaalde ondernemingsvorm te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld een eenmanszaak, een vof of een bv zijn. Bij het starten van een eenmanszaak of een vof lijkt vaak minder te komen kijken dan bij het oprichten van  bijvoorbeeld een bv. Voor het oprichten van een eenmanszaak en een vof is een bezoek aan de notaris namelijk niet noodzakelijk en voor het oprichten van een bv wel. Toch is het voor de juridische en economische gevolgen ook bij het starten van een eenmanszaak of vof, net zoals bij het oprichten van een bv of nv, uiterst belangrijk dat een en ander op de juiste manier wordt vastgelegd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan borgstellingen, pandrechten en een aandeelhoudersovereenkomst. Het is niet alleen voor de startende ondernemer belangrijk dat deze zaken goed zijn geregeld. Ook een lopende onderneming heeft hiermee te maken. Je bent vrij in welke afspraken je wil maken. Het is wel van belang dat deze afspraken duidelijk zijn. Ook bij een overname, fusie of beëindiging is het van belang dat alle afspraken op de juiste manier schriftelijk worden vastgelegd.

 

Onderwerpen binnen het Ondernemingsrecht

Meest gezocht binnen Ondernemingsrecht

Heeft u meer hulp nodig?

Jorg van Stiphout
Jurist
Loes Wijnen
Jurist
Rosemarie Rooijmans
Jurist
Lisa Verbeek
Juridisch Assistent
Pauline Boone
Jurist

Neem een abonnement op de service van Mr.Lx. Voor slechts € 149,- ex btw per jaar kun je alle documenten en informatie over het ondernemingsrecht bekijken en gebruiken.

Sluit direct een abonnement af